Široké možnosti ovládání rekuperační jednotky WAFE

29.01.2019

Preferujete jednoduché ovládání z domova, nebo máte rádi plnou kontrolu nad zařízením odkudkoliv?

Rekuperační jednotky WAFE můžete ovládat lokálně i vzdáleně. Je jen na Vás, jakou variantu si zvolíte. 

Webová aplikace MojeWAFE umožňuje ovládat jednotku vzdáleně pomocí notebooku, iphonu, tabletu a dalších chytrých zařizení.

 


V rámci správy jednotky lze měnit režimy dle potřeby uživatele*

Provozní režim - inteligentní/týdenní

Inteligentní režim upravuje výkon jednotky dle hodnot CO2 ve smíšeném odpadním vzduchu. Chce-li uživatel přesně vymezit, kdy jednotka větrá na úrovni nominálu a kdy v útlumu, může použít týdenní režim a zvolit přesné časy. Týdenní režim se rovněž spustí v případě závady CO2 čidla.

Krbové větrání

Režim, který zabraňuje vzniku podtlaku při provozu rekuperační jednotky společně s topeništěm. K jednotce je možné připojit teplotní čidlo, které režim samo spustí. Mírný přetlak v interiéru je zajištěn zvýšením výkonu ventilátoru na přívodu vzduchu. Hlavním benefitem tohoto režimu je zabránění šíření kouře z topeniště do místnosti. V každém případě je nutné, aby topeniště mělo vlastní přívod vzduchu a mohl tak být provozování rovnotlaký systém větrání s rekuperací.

Režim dovolená

Jednotka je v nízkoenergetickém režimu a dům jedenkrát denně provětrává. Vhodné při dlouhodobém opuštění větraných prostor. Nezapomeňte deaktivovat při příchodu!

Cirkulace

Vhodná při lokálním vytápění nebo aromaterapii; uzavře přívod venkovního vzduchu a cirkuluje vzduch mezi místnostmi.

Nárazové větrání

Časově omezený režim, ve kterém rekuperační jednotka zvýší svůj výkon. Umožňuje odvětrat prostor při nadměrném znečištění vzduchu. Při aktivním nočním režimu je tato funkce zakázaná s ohledem na akustický komfort.

Noční režim

Zamezí spouštění nárazového větrání. Pokud je nárazové větrání propojeno s vypínači na toaletě nebo v koupelně, noční režim se pro zajištění maximálního komfortu postará o to, aby se nárazové větrání v době mezi 22:00 a 7:00 nespouštělo.

Sledování upozornění

On-line prostředí MojeWAFE zaznamenává veškerá upozornění, která komunikuje rekuperační jednotka směrem k uživateli. Jedná se například o upozornění na zanesení filtrů. Požadavek na výměnu filtrů je vyvolán překročením definované úrovně tlakové ztráty filtru. V první fázi dostane uživatel upozornění, že bude brzy nutné filtry vyměnit. V druhé fázi uživatel obdrží upozornění, že jsou filtry již zcela zanesené a jednotka byla uvedena do režimu stand-by. Zajistí se tím ochrana ventilátorů a prodlouží jejich životnost.

 * vyjma v případě používání analogového nástěnného ovladače


Poptáváte rekuperační jednotku? Vyplňte jednoduchý poptávkový formulář a do 24 hodin zjistíte cenu. 

 

 

 

Přečtěte si článek na dané téma: